Премиера на българската песен за Детската Евровизия днес
Премиера на българската песен за Детската Евровизия днес / БНТ

Официалната премиера на българската песен за Детската Евровизия 2016 e днес в предаването на БНТ1 „Денят започва с Георги Любенов”. Вече е готов и видеоклипът към „Вълшебен ден” на славейчето от Пловдив Лидия Ганева, който зрителите ще видят в неделната сутрин. Той е дело на режисьора Васил Стефанов и неговата амбиция е да представи таланта и уникалността на всички деца.

В клипа ще има доста вълшебства, надявам се. Самите деца са вълшебни сами по себе си. Тези, които участват във видеото са феноменални и успяха да покажат това по най-добрия начин. За ограниченото време от 3 минути, исках да има максимален брой деца. Мисля, че е важно ти самият да имаш деца, за да разбереш как да се отнасяш към тях. Другото е да имаш много търпение и да работиш бързо, за да не се изпусне момента”, споделя режисьорът.

Премиера на българската песен за Детската Евровизия днес
netinfo
Във видеото към песента участват над 20 деца, с изявен талант в музиката, танца и спорта. По време на снимките Лидия Ганева е облечена с тоалети, специално създадени за нея от дизайнерката Радина Томчева. Обувките, които носи по време на снимките, са изработени по поръчка.

Новата песен, с която Лидия Ганева ще представи България в Малта, е с модерно звучене и е близка до вкуса на тийнейджърската аудитория. Музиката, текстът и аранжиментът на „Вълшебен ден” са дело на Владимир Ампов – Графа и Илия Григоров. Екипът на "Монте Мюзик" умело вплете в песента посланието за силата на детските мечти, които могат да превърнат света в по-добро и светло място за живеене.

Премиера на българската песен за Детската Евровизия днес
netinfo
Лидия Ганева ще представи страната ни с песента „Вълшебен ден” в 14-то издание на песенния конкурс Детска Евровизия, който ще се проведе на 20-ти ноември в малтийската столица Валета.

Предстоящото телевизионно шоу ще бъде по-различно от познатите досега. За първи път спектакълът ще се реализира от три локации и ще започне в по-ранен час от обичайното – 17:00 часа местно време.