/ /ThinkStock/Getty Images
Прокуратуарта в Пловдив привлече като обвиняем 61-годишен мъж за измама при прехвърляне на студент по медицина в университет, съобщиха от обвинението.

За периода от септември 2020 г. до юни 2021 г. в Пловдив, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение  у чуждестранна студентка - шведска гражданка от иракски произход, на 25 г., и с това й причинил имотна вреда в размер на 17 640 лева.

Хванаха земеделски производител в Софийско със схема за източване на пари

По делото е установено, че той е обещавал на пострадалата да ѝ съдейства за прехвърляне на брат й, който е бил студент в Медицинския университет в Плевен в Медицинския университет в Пловдив, където учела тя. Жената открила мъжа чрез посредник в група в мобилно приложение.

За извършването на услугата на няколко пъти пострадалата му превела 9000 евро с горепосочената левова равностойност. Той е настоявал парите да бъдат предоставени от пострадалата в брой, но тя ги превела по банкова сметка на негов близък.

След това той е престанал да отговаря на мобилните си телефони и не предприел никакви действия по прехвърлянето на брат й в Медицински университет (МУ)-Пловдив.

Така той загубил студентските права и бил отписан от М-Плевен. Съдът е оставил в ареста обвиняемия. Действията по разследването продължават.