/ iStock/Getty Images
Хванаха двама мъже за измама в Плевенско, съпобщиха от полицията.

По първоначални данни в края на октомври 2022 година жителка на Долна Митрополия е била заблудена от непознати, че за доставка на сглобяеми къщички - тип контейнери, трябвало да предплати сумата от 4193 лв.

Две години затвор за измамник, обещавал месо на ниски цени във Великотърновско

Няколко месеца по-късно клиентката не е получила доставката, не са върнати и парите ѝ След проведени оперативно - издирвателни мероприятия на 10 февруари на територията на Дългопол, област Варна, са установени и задържани 51-годишен и 32-годишeн мъж.

При претърсване на обитаваните от тях адреси в Дългопол са намерени четири мобилни апарата, четири таблета - различни марки и модели, както и множество сим карти и пластики за тях, имащи пряко отношение към извършеното престъпление в Долна Митрополия.

При претърсване в автомобил, собственост и управляван от 32-годишния, между предните седалки е открито бяло - розово кристалобразно вещество. По данни на мъжа веществото е 'метамфетамин с приблизително тегло 6 грама.

Назначени са физико-химически икспертизи на иззетото съдържание. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. 32-годишният мъж е привлечен в качеството му на обвиняем и му е повдигнато обвинение.

Той е задържан за срок до 72 часа. Полицейските действия са в рамките на специализирана операция. Работата по документирането на престъплението продължава под ръководството на районен прокурор.