/ iStock/Getty Images
Две години затвор за измамник, обещавал месо на ниски цени, постанови Районният съд във Велико Търново.

Присъдата е по внесен обвинителен акт, съобщиха от институцията. Обвиняемият 58-годишен мъж е осъден на две години лишаване от свобода за измами чрез обещания за продажба на месо на ниска цена.

Задържаха опасен рецидивист за измама с месо във Великотърновско

Мъжът е признат за виновен за това, че в периода от май до септември миналата година във Велико Търново и в Полски Тръмбеш, е измамил четирима души, с обещание да им уреди или продаде на ниска цена свинско, телешко и пилешко месо, и с това им причинил имотна вреда в общ размер на 635 лева.

Обвиняемият използвал различни ситуации, при които се срещал и провеждал разговори на случаен принцип, уверявайки потенциалните купувачи, че "може да ги уреди" да закупят  пилешко, свинско и телешко месо на много ниски цени - по 5 лева или по 5,05 лева за килограм от всеки вид), вземал предварително парите за договорените количества месо, без да има намерение да изпълни сделките, тъй като въобще не разполагал с предлаганите видове и количества месо.

Обвиняемият е осъждан многократно с влезли в сила присъди за измами. Спрямо него е взета мярка - постоянен арест по друго разследване, също за измама с продажба на месо на ниски цени.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Велико Търново.
Марина Петрова, БТА