Обвиниха част от ръководството на Община Брезово
Обвиниха част от ръководството на Община Брезово / dariknews.archive
Специализираното звено „Антикорупция“ към Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем зам.-кмета на Община Пловдив Димитър Кацарски във връзка с изграждането на новата зоологическа градина в града, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. От там уточниха, че престъплението, за което вече беше повдигнато обвинение на кмета Иван Тотев, е извършено в съучастие от страна на двамата.

Като председател на комисията за провеждането на процедурата за избор на изпълнител на строителството на Зоокъта, в нарушение на Закона за обществените поръчки зам.- кметът е предложил на градоначалника откритата процедура да бъде прекратена. По този начин Димитър Кацарски е дал възможност на кмета на Пловдив да открие друга процедура – договаряне без обявление.

Припомням, че Иван Тотев беше обвинен по най-тежката алинея за длъжностно престъпление във връзка с изграждането на Зоологическата градина в града под тепетата, от което според разследващите щетите за общинската хазна са в размер на 1 млн. лева.

От Община Пловдив отказаха коментар с мотива, че в момента тече досъдебно производство. От администрацията заявиха за Дарик, че ще продължат да съдействат на компетентните органи.