Последен ден за подаване на документи за редовните кандидатстудентски изпити в ПУ
Последен ден за подаване на документи за редовните кандидатстудентски изпити в ПУ / © снимка: sxc.hu

Последният срок за подаване на документи за редовната кандидатстудентска сесия на Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" изтича днес.

От 17 до 30-ти юни записалите се за редовните изпити в ПУ са над 4 200 души. Те са подали своите заявления както на място в университета, така и онлайн.

Най-много са записаните за изпита по български език, история на България, английски език и физическо възпитание и спорт.

211 са записаните до момента младежи, които ще използват своите оценки „Много добър” и „Отличен” от предварителните изпити, провели се в началото на юни.

„Софтуерни технологии и дизайн” е най-желаната специалност за кандидат-студентите в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Това съобщи за Дарик, заместник-ректорът на ПУ, доцент д-р Мария Стоянова.

100 са обявените свободни места по специалността, а желаещите да я изучават засега са 400 кандидат-студенти. Това значи, че четирима младежи се борят за 1 свободно място.

„Предучилищна и началноучилищна педагогика” също е поставена на първо място в заявленията на голям брой кандидат-студенти. За обявените 60 места в задочна форма на обучение кандидатстват 279 души, а за обявените 70 свободни позиции в редовна форма на обучение се борят 188 души.

„Психология” и „Финанси” също остават сред най-търсените специалности.