/ Дарик Пловдив
Пореден вандалски акт в Пловдив
101850
Пореден вандалски акт в Пловдив
  • Пореден вандалски акт в Пловдив
Пореден вандалски акт в Пловдив. За втори път през последните два месеца въртележката на една от детските площадки в „Пловдив сити парк“ в район „Западен“ е брутално отчупена от металната ѝ основа и захвърлена настрани.

Спешно възстановяват счупените пейки на Бунарджика

Постаментът е с дебелина около 10 милиметра и по всичко личи, че е приложена груба сила. За проявата алармираха от ОП „Градини и паркове“.

Дарик Пловдив

Директорът Стоян Алексиев е категоричен, че служителите на общинското предприятие полагат големи грижи за парка, но почти всекидневните посегателства стават в тъмната част на денонощието.

Кметове: Не можем да насмогнем на вандалите

Тогава вандалите чупят чешмите, които след десетки ремонти, в момента пак не работят, кършат дръвчета, повреждат поливната система, драскат със спрейове.

Дарик Пловдив

Наесен отново предстои да се възстановяват части от живия плет на местата, откъдето директно през зелените площи преминават мотори и дори леки коли.

150 камери следят за вандали в Пловдив

„Молим гражданите да съдействат за запазване на  всички хубави придобивки. Ако в извънработно време видят, че някои руши, нека не са равнодушни, а сигнализират на телефон 112“, призова Стоян Алексиев.  

Чуйте повече в звуковия файл: