/ Дарик нюз, архив
Георги Стаменов
97833
Георги Стаменов
Борислав Инчев
  • Георги Стаменов
  • Борислав Инчев
Мерки за справяне с вандализма предприемат районните кметове на „Южен“ и „Централен“. Три детски площадки, пострадали от вандалски прояви, бяха възстановени по инициатива на Борислав Инчев. Местата за игра се намират на пресечката на ул. “Македония“ с ул. „Крушево“ /сквер „Звезда/“; на ул. „Гоце Делчев“, както и  на кръстовището на ул. „Ст. Стамболов“ с ул. "Георги Кирков".

Борислав Инчев
netinfo

„Призовавам родителите и всички, ползващи детските площадки, да ги пазят. Нека не позволяваме да бъдат отново разрушени, защото те са както за игра на всички деца, така и за отдих на жителите на "Южен", заяви районният кмет на „Южен“.

Той допълни, че е изключително притеснен от факта, че вандалските прояви на местата за игра се превръщат в рецидив. "Ако се налага да обновяваме всяка площадка по няколко пъти, скоро може да се окажем без средства, с които да го правим. Призовавам гражданите да бъдат бдителни, а младите хора да не рушат съоръженията за нашите деца", каза още Инчев.

150 камери следят за вандали в Пловдив

Монтиране на видеонаблюдение на Сахат тепе обмислят от администрацията на район „Централен“. Това е само част от мерките, които предприема кметът на района Георги Стаменов за по-добрия облик на знаковия за Пловдив Данов хълм, както и за безопасността на жители и гости на града. Той инициира обследване на хълма, на база което ще бъдат разписани конкретни мерки и разработен проект за видеонаблюдение.

Георги Стаменов
netinfo

„Темата за Сахат тепе е актуална отдавна. Нашарените с графити скали, сгради и часовниковата кула не са приятна гледка за пловдивчани и за всички гости на града. Ще направим всичко възможно тепето отново да бъде привлекателно място за отдих", коментира Стаменов.

Разговорът с Инчев и Стаменов чуйте в звуковите файлове.