150 камери следят за нарушители в Пловдив
150 камери следят за нарушители в Пловдив / Искра Койчева, Дарик Пловдив
камери
94918
камери
  • камери
150 камери следят за нарушители в Пловдив. Системата за видеонаблюдение на Общината позволява да се надгражда и броят им да достигне до 400.
 
Под 24-часово наблюдение са почти цялата Централна градска пешеходна част със знаковите за Пловдив квартал Капана, езерото с пеещите фонтани, археологическите разкопки, както и емблематичният Гребен канал и общинският плувен басейн "Младост".
 
"Това е поредната крачка съм подобряване сигурността на пловдивчани и гостите на града, особено с оглед предстоящата 2019-та година, когато Пловдив ще е Европейска столица на културата и очаква 2 милиона посетители", заяви кметът Иван Тотев на официалното представяне на обновената система за наблюдение в реално време.
 
150 камери следят за нарушители в Пловдив
Искра Койчева, Дарик Пловдив

 
Центърът работи 24 часа и на него могат да се подават сигнали в реално време. 40 камери ще следят за нарушители на реда в квартал "Капана", 34 в Цар-Симеоновата градина, 30 - в Стария град, 20 - на "Иван Вазов", а 10 на "Отец Паисий". Видео-наблюдение ще бъде монтирано и на Сахат тепе, Дондуковата градина и в парк "Рибница".

"Така контролът, който ще осъществят органите на реда, ще е много по-лесен", заяви от своя страна директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

150 камери следят за нарушители в Пловдив
Искра Койчева, Дарик Пловдив

Общата стойност на инвестицията за обновяване на системата за видеонаблюдение е 95 000 лева.