/ БТА
Полицията в Пловдив издирва жена, блъснала тази сутрин 13-годишно момиче и напуснала мястото на катастрофата. Детето е с фрактура на ръката и в шок от случилото се, разказа за БНТ майката Дарина Савова.

Родителите са подали сигнал за случилото се и в полицията. Органите на реда са реагирали незабавно още щом детето е потърсило медицинска помощ в болница.

Инцидентът е станал тази сутрин в 7:00 ч. Момичето отивало на училище и докато пресичало "Коматевско шосе", е блъснато от автомобил, шофиран от жена. В близост е минавал и мъж, помогнал на детето да се изправи след удара.

Издирва се жената, която е управлявала автомобила. Преди да напусне мястото на произшествието, тя е казала на детето да не разказва на никого за случилото се, самата тя също нямало да го направи.

След това е продължила в посока село Първенец.

Родителите на удареното дете и полицията опитват да открият жената, шофирала сребристия автомобил. Органите на реда преглеждат видеокамери в района и опитват да установят самоличността на водача на автомобила, блъснал ученичката.

Полицията призовава - който може да съдейства с информация, да подаде сигнал на тел. 112 или Първо районно управление в Пловдив.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
БНТ