Полицейски коли под прикритие снимат с камери
Полицейски коли под прикритие снимат с камери / netinfo

С камери ще бъдат оборудвани цивилни полицейски автомобили, които ще снимат нарушителите по пътищата, съобщи началникът на Oхранителна полиция в Пловдив комисар Тодор Гребенаров. По този начин работата ще бъде по-ефективна, са установили полицейските анализатори на базата на данните от полицейските автомобили, оборудвани с камери. Четири полицейски коли със записващи камери работят в Пловдив от няколко месеца. Три се използват от КАТ, един е на разположение на Магистрална полиция, припомни Гребенаров. 170 хиляди лева струва оборудването с камери на едно кръстовище от мащабите на това между бул.”Цар Борис Трети Обединител” и бул.”България”, без да се смята оптичната връзка, съобщи комисар Ангел Рангелов – директор на Областна дирекция „Полиция” Пловдив. Това е един много скъп проект, но имаме голямо желание, защото опасването с камери ще даде добър ефект, както в София, но засега не можем да намерим пари за това, каза комисар Рангелов.

Купуването на изпита за получаване на свидетелство за правоуправление има пряка връзка с увеличаването на пътно-транспортните произшествия, защото необучените млади шофьори не могат да реагират адекватно в критична ситуация, смята комисар Pангелов. Той отказа да съобщи има ли и колко сигнала за участие в престъпните схеми за пазаруване на шофьорски книжки разследва полицията.

89 852 фиша, стикера и акта е съставила полицията за нарушения на Закона за движение по пътищата, но въпреки това убитите са с трима повече от миналата година, а ранените са 128, каза комисар Рангелов.