Полицейска хайка залови наркодилъри на фестивала SHAKE THAT ХЪЛМ
Полицейска хайка залови наркодилъри на фестивала SHAKE THAT ХЪЛМ / Дарик архив

Четирима младежи са били заловени с наркотици при полицейска проверка в района на Младежкия хълм в Пловдив, където трети ден се провежда фестивала SHAKE THAT ХЪЛМ, съобщават от полицията. Около 22:45 часа в петък екип на Второ РУ иззел 0,700 грама марихуана от 20-годишно момче от Хасково.

Около 02:00 часа снощи, служителите засекли 18-годишна пловдивчанка, която носела в себе си 4,209 грама от същия наркотик и електронна везна.

В близост били установени друг 20-годишен жител на областния град и 22-годишен младеж от Генерал Тошево, които направили опит да се освободят от пакетчета с марихуана с общо тегло 1,314 грама.

По случаите са образувани бързи производства. С полицейски заповеди четиримата са задържани за срок до 24 часа. След доклад на материалите в прокуратурата са им повдигнати обвинения за притежание и разпространение на наркотични вещества.

На 2 септември за незаконно притежание на 2,078 грама марихуана в ареста на Четвърто РУ е попаднал и 29-годишен димитровградчанин, който бил проверен на ул. „Райно Попович” в Пловдив.