Пол Гилбърт ядоса наши китаристи
Пол Гилбърт ядоса наши китаристи / netinfo

Рокзвездата Пол Гилбърт предизвика гнева на най-добрите български китаристи часове преди снощния им съвместен концерт във втора палата на панаира. Заради избухналия между музикантите скандал Иван Лечев, Веселин Койчев и Цветан Недялков отказаха за свирят на една сцена с Гилбърт и не се явиха на концерта.

Музикантът от рокгрупите "Рейсър Екс" и "Мистър Биг", който е обявен за един от най-техничните китаристи в света, закъснял за репетицията и се разпоредил нашите звезди веднага да слязят от сцената, за да може неговият екип първи да настрои техниката и инструментите си. Това наранило самочувствието на Лечев, Койчев и Недялков и те заявили, че няма да участват в концерта. Новината за отсъствието на нашите музиканти беше съобщена на публиката минути преди началото, което се забави с час и половина.

Въпреки скандала Пол Гилбърт и групата му свириха зашеметяващо и държаха на крака зрителите цели 90 минути. Организаторите пък обявиха, че тримата български китаристи ще направят свой концерт под тепетата в края на ноември, като на него ще се влиза с билетите от вчерашната проява.