Походът на Славчо приключи безславно. Засега
Походът на Славчо приключи безславно. Засега / dariknews.bg

Нямахме среща с министър Вежди Рашидов след заседанието на Министерски съвет. Това съобщи за Дарик директорът на ОФД-Пловдив Калуди Калудов. Министърът много бързаше и само с няколко думи успя да нахвърля колко тежко е финансовото положение в държавата, допълни маестрото. Днес моето присъствие се оказа напразно, жалко, че не успяхме да защитим Пловдивската опера, каза още Калудов. Той заяви, че ще поиска министърът да насрочи допълнителна среща, на която да разполага поне с час, за да успее да изложи аргументите си.

Заседанието на Министерски съвет, на което е присъствал областният управител Иван Тотев, е приключило преди 3 часа. До точката с Пловдивската опера въобще не се е стигнало. Веднага след приключване на заседанието, премиерът Бойко Борисов и министър Рашидов са заминали за Кърджали на посещение в Държавен театър „Димитър Димов".

Преди няколко дни Славчо Атанасов обяви, че е получил лична покана от министър-председателя за среща, на която да се проведат преговори за съдбата на Пловдивската опера. На срещата бяха поканени също областният управител и Калуди Калудов.

Миналата седмица кметът обяви, че започва гладна стачка, ако намеренията на Министерството на културата за закриване на държавната институция се запазят. Готовност да гладува обяви и шефът на ОФД-Пловдив. Славчо Атанасов обеща още, че ако се наложи, ще поведе гражданите на поход към министерството, пред което пловдивската филхармония ще изпълни 7-ма Ленинградска симфония на руския композитор Дмитрий Шостакович.