Пловдив
Пловдив / Дарик архив
Всеки, който мисли, че Пловдив трябва да бъде обявен за най-добрия град за живеене, може да даде своя глас в националната класация на Дарик радио - darik.bg.

Пловдив е най-старият жив град в Европа. Градът под тепетата е първият български град, който спечели приза  Европейска столица на културата през 2019 г. Той се наложи сред най-атрактивните и предпочитани туристически дестинации в Европа.

Пловдив е сред градовете с най-дългите в Европа пешеходни улици – 1750 метра.

Инфраструктурата на града се модернизира. Непрекъснато се разкриват архитектурните съкровища на Пловдив, а арт кварталът Капана се превърна в притегателно място за пловдивчани и гостите на града.

В Пловдив се намира и Гребният канал, който е най-бързият в света и най-големият на Балканите. Градът разполага и с многофункционална спортна зала „Колодрума", плувен комплекс, Спортен комплекс за обществено ползване на площ от 8 дка,  десетки фитнеси и площадки за масов спорт на открито. 

Градът под тепетата е истински жив град и през 4-те сезона на годината. Събитията, които се случват между паветата на Капана, Главната и калдъръмените улици към Стария град, безспорно могат да определят Пловдив, като град, в който може да се случва всичко и по всяко време. 

В последните години Пловдив се развива непрекъснато, заяви в интервю за Дарик кметът на Пловдив Иван Тотев. Инвестициите в инфраструктурата и в културата на града са постоянни. Само за реализацията на пътни проекти ежегодно се влагат между 10 и 15 милиона лева.

Очакванията на местната управа са до края на тази година част от големите проекти на града да приключат.

С „Тракия икономическа зона"  - един от най-мащабните икономически проекти в страната, Пловдив и регионът се превърнаха в индустриален център на България. До момента инвестициите в зоната са над 1 млрд. евро, разкрити са над 30 000 работни места. 

Градът бе удостоен с наградата за финансовата устойчивост по време на официалната церемония на миналогодишното издание на класацията на Дарик радио „Най-добрият град за живеене“.


За свършеното и за предстоящото, за критиките и успехите, чуйте в разговора с кмета на Пловдив Иван Тотев след 10 часа в програмата на Дарик радио.