Пловдивският уъркшоп в Брюксел - трети по заявки за посещение
Пловдивският уъркшоп в Брюксел - трети по заявки за посещение / netinfo
Работната среща, в която Пловдив, Бургас и градове партньори от още 6 държави ще се представят утре в Брюксел като туристически дестинации, е в Топ 3 на най-предпочитаните мероприятия по време на започналите Дни на отворени врати под мотото „Европа в моя регион, Европа в моя град”. Това  съобщи шефът на пловдивския офис в столицата на ЕС Валентина Измирова. Общият брой на планираните за 4 дни в Брюксел мероприятия е 250. Темата на нашия уъркшоп – „Туристически иновации и споделяне на опит”, е в челото на най-популярните, каза Измирова, позовавайки се на статистиката на Европейската комисия за заявките на участници и гости от цяла Европа за различните дебати, срещи и фестивали.

Преди конгломерата, в който Пловдив се представя, са само работна среща за енергийната ефективност, организирана от най-мощните икономически страни-членки, и семинар за кохезионната политика. Партньори на Пловдив и Бургас са словенският град Марибор, определен за столица на Европейския месец на културата след 4 години, и общини от Гърция, Литва, Латвия, Естония и Румъния.

Очакваме развиване на нови партньорства в тези страни по източната и южната граници на ЕС, които имат доста новаторски идеи в туризма – например въвеждането на електронни карти за посещение на културни паметници, каза Измирова в отговор на въпрос за ползите на Пловдив от представянето в Брюксел.

/Подробности чуйте в прикачения звуков файл/