Пловдив посреща волейболната Шампионската лига днес
Пловдив посреща волейболната Шампионската лига днес / http://volleymaritza.bg/

Дойде денят и на първия в историята домакински мач на български отбор в женската Шампионска лига на Европа! В този мач волейболните шампионки на България от Марица (Пловдив) ще направят и своя прощъпулник в новата зала Колодрума в Града под тепетата, която бе открита преди около година, но направи своя официален волейболен дебют миналия месец с Европейското първенство за мъже до 20 години.

В днешната съботна вечер, от 18:00 б.в., Марица посреща шампионките на Косово от Дрита (Гниляне) за мача реванш между двата тима от първия кръг на най-престижния европейски клубен турнир. След като Жълто-сините спечелиха убедително с 3:0 първия мач като гости, се очаква реваншът да се превърне в един истински празник на волейбола в Пловдив и да пристигнат любители на спорта от цялата страна, за да станат част от него.

За тези, които няма да имат възможността да се насладят на този исторически момент на място в зала Колодрума, срещата ще бъде излъчена пряко в национален ефир поБНТ HD, както и по международната спортна интернет телевизия LAOLA1.tv. Официалният сайт на ЦЕВ пък ще следи развоя на резултата на живо тук.

Първи съдия на мача ще бъде Мари-Катрин Буланже от Белгия, а втори - унгарецът Ева Тибор. Делегат на европейската волейболна конфедерация ЦЕВ ще е холандката Рийт Оумс.