/ Снимка: Дарик, архив
Пиян шофьор е блъснал с колата си и е ранил тежко свой приятел, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Инцидентът е станал вчера в областния град. Двамата мъже са от Пазарджик.

След почерпка 47-годишният водач решил да се прибира с личния си автомобил „Фиат“. Въпреки че неговият приятел и съгражданин се опитвал да го разубеди да не шофира, мъжът седнал зад волана и потеглил. Така обаче той блъснал стоящият наблизо свой сътрапезник.

Пострадалият е транспортиран и настанен в МБАЛ-Пазарджик с мозъчен хематом и опасност за живота. На мястото са пристигнали автопатрули при РУ-Пазарджик и сектор „Пътна полиция“.

Шофьорът е тестван с дрегер. Уредът показал 1.15 промила концентрация на алкохол. Взета му е и кръвна проба за лабораторно изследване.
Той е задържан в ареста на РУ-Пазарджик, а по случая е образувано полицейско производство.

Друг пиян водач е задържан от полицейски автопатрул при участъка в Брацигово. Снощи на улица в родопското градче автопатрул при местния полицейски участък извършил проверка на микробус „Форд“. Водачът му – 58-годишен жител на Брацигово, бил тестван с техническо средство. Дрегерът отчел впечатляващите 2.74 промила концентрация на алкохол.

Мъжът е задържан в ареста на управлението в Пещера, а срещу него се води бързо производство.