полиция
полиция / Thinkstock/Getty Images
Двама души са задържани заради смъртта на едногодишно дете, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Момченцето е починало след множество удари в главата, нанесени от пастрока му.

В четвъртък следобед от ЦСМП-Пазарджик е получен сигнал в полицейското управление за прието от лекарите момченце на 1 година в безпомощно състояние. За съжаление детето малко по-късно е починало. С разследване на случая се заели служители от сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик и колегите им от полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток”.

При направената аутопсия е установено, че смъртта е настъпила в резултат на травма в областта на главата. Незабавно били задържани майката на детето М.Х.- 30г. от пловдивското село Триводици и 27-годишният С.Й. от Пазарджик, с който тя съжителствала.

В хода на разследването е изяснено, че жената често оставяла детето на приятеля си. Момченцето обаче силно зависимо от нея плакало често. За да го накара на млъкне афектираният мъж използвал жесток метод, като нанесъл удари в областта на главата на бебето.

Всички действия на разследващите са докладвани на прокурор от Окръжната прокуратура в областния град. От своя страна магистратите са удължили срока на задържане на мъжа и жената със 72 часа. Работата по пълното изясняване на случая продължава, образувано е полицейско производство.