съд
съд / / / Thinkstock/Getty Images
С най-леката мярка за неотклонение – подписка, бе освободен 64-годишният Марин Рангелов-Мъзи, обвинен, че е блудствал с малолетни момичета в пазарджишкия квартал „Изток“. Решението за това бе взето от Окръжния съд въпреки искането на прокурор Димитрия Ганчева мъжът да остане с постоянно задържане под стража. Тя се мотивира с риска той да се укрие, както и с тежестта на деянието, за което се предвижда затвор от 5 до 20 години.

Мъзи е обвинен, че е извършвал сексуални посегателства над две деца на 8 и 11 години в продължение на месеци. Примамвал ги в мазето на входа където живее. Принуждавал ги да мълчат, като ги заплашвал, че ще убие тях или близките им. При едно от посегателствата бил проследен от родителите на едно от момичетата. По техни думи, тогава той успял да избяга, укривал се едно денонощие, а после сам се предал на полицията в Кричим, откъдето бил докаран в пазарджишкия арест.

След по-малко от 24 часа бе пуснат заради тежък здравословен проблем, което взриви напрежение в махалата. Негови съседи дори се заканиха с протест от страх, че ще посегне и на други деца. Впоследствие напрежението утихна, а Рангелов бе задържан повторно с прокурорска заповед за 72 часа.