/ снимка: БГНЕС, архив
Отново този следобед се изсипаха проливни дъждове и градушки в Смолянско. В момента продължава да вали сериозно в района на община Девин, като данните за сериозна градушка в с. Грохотно и близкият квартал Настан, където за броени минути всичко е побеляло. 

„От близо двайсетина минути се изсипва сериозен дъжд с градушка, която е със големина на лешник. Улиците са наводнени а посевите съсипани“, коментираха жители на Грохотно. В Настан големината на градушката е била с големина на грахово зърно. 

Гръмотевична буря се изви и в Маданско, където в махала Цирка е валяло около половин час дъжд омесен с градушка.  „Щетите при нас не са сериозни , засегнати са около 10 % от посевите. Пострадал е фасулът, както и картофите“, коментира наместникът на Цирка Фаик Зотев. 

Бурята е преминала и през селата Върбина и Букова поляна. В първото населено место се е изсипал само силен дъжд, докато в Букова поляна е имало и градушка. 

Гръмотевична буря с градушка и дъжд се вилня и в община Борино, където също големината на ледените късове е била колкото лешник.  Проливен дъжд имаше и в община Смолян, заради което отново бе прекъснато електричеството за около половин час.