Отлагат затварянето на Коматевско шосе
Отлагат затварянето на Коматевско шосе / Дарик Пловдив/ архив

Коматевско шосе няма да бъде затворено на 1-ви март, както беше предвидено. Това съобщи кметът Иван Тотев, който уточни, че отлагането се налага, защото все още няма официално одобрение от Европейската банка за възстановяване и развитие за процедурата по избор на фирма, която да извършва строителния надзор на обекта. Очаква се писмото от банката да пристигне всеки момента и до края на тази или началото на следващата седмица Коматевско шосе да бъде затворено.

Кметът припомни, че с този ремонт трябваше да започне същинската работа по дейностите, финансирани с парите от 30-милионния заем.

Ремонтните дейности по Коматевско шосе започнаха още през октомври миналата година, но се работеше само по ВиК комуникациите, което не налагаше затваряне на пътя.

Изпълнител на дейностите е австрийска фирма Щрабаг, която спечели обществената поръчка за извършване на всички ремонти с 30-милионния заем. Освен Коматевско шосе австрийците ще ремонтират и булевардите „Руски“и „6-ти септември“ и ще изградят новия бул. „Северен“.

Кметът Иван Тотев бе категоричен, че на австрийците ще бъде вменено да осигурят обходни маршрути за заводите и производствените бази, които се намират в района. Отделно през следващата седмица ще станат ясни и промените в разписанията на градския транспорт.