нерегламентирано сметище
нерегламентирано сметище / netinfo
ОП „Чистота“ сезира Общинска полиция за установяване самоличността на двама нарушители, хванати от началото на седмицата да изхвърлят строителни и други промишлени отпадъци на ул. „Еледжик“ 11 в Пловдив, съобщи директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

Двамата са отказали да предоставят изисканите им документи за издаването на фиш и глоба в размер от 10 до 50 лв., а са избягали, като вторият дори е заплашил длъжностното лице, че „ще му се случи случка“. Действията им обаче са заснети от видеорегистратора в служебния автомобил на „Чистота“, което ще улесни издирването им от полицията и те ще бъдат поканен да се явят в предприятието в тридневен срок, за да им се състави акт.  Ако не дойдат, документът ще им се занесе на адреса. При втория случай ще бъде подадена и жалба за отправените закани, коментира още Стоянов.

Засилено контролираме всички проблемни места, където постоянно се образуват незаконни сметища и влагаме огромен ресурс за почти всекидневното им разчистване. Това се отнася и за пространството около „Еледжик“ 11. До обръщалото на градските автобуси под Карловския надлез са поставени контейнери за строителни отпадъци от ремонтни дейности в домакинствата, но в съседство фирмени бусове непрестанно се опитват да трупат отпадъци. Напоследък именно тук са издадени четири фиша за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, обясни шефът на "Чистота".

Предвидените в наредбата санкции са до 1000 лв. за физически лица и до 4000 лв. за фирми.