Оставиха в ареста обвинения в побой над лекарка
Оставиха в ареста обвинения в побой над лекарка / Дарик архив

Постоянна мярка за задържане под стража наложи Районният съд в Пазарджик на 18-годишния Димитър Костадинов от Момина Клисура, обвинен в побой над лекарка от Спешно отделение.

Според прокурор Румяна Петрова има достатъчно доказателства за извършено престъпление. Младежът не оставил лекарите да вършат работата си на спокойствие и отказал да напуснe коридора въпреки опитите да бъде изведен. Затова се намесил охранителят Георги Данденов, който бил ударен два пъти от Костадинов. При опит да ги разтърве два удара в главата получила и д-р Гергана Анчева.

Прокурор Петрова заяви, че емоционалността на нападателя може да го подтикне към ново престъпление.

С протест подкрепят младежа, нападнал лекарка от Спешното

Димитър Костадинов бе задържан в четвъртък миналата седмица, когато придружавал в Спешно отделение своя братовчед Сашо Костадинов, пострадал при катастрофа. Според защитата му лекарите не са си свършили работата навреме – държали са близо час ранения в коридора, преди да му обърнат внимание, с което са провокирали невъздържаното поведение на младежа, който първо напсувал системата на здравеопазване, а после блъснал пострадалата д-р Гергана Анчева.

Адвокатът на момчето Малин Комсийски заяви, че не бива хората от определени професии да се превръщат в свещени крави, да се смятат за недосегаеми. Другият защитник на обвиняемия пък заяви, че прокуратурата не е събрала достатъчно убедителни доказателства за извършено престъпление. Освен това момчето е от добро семейство, помага на баща си в отглеждането на по-малката си сестричка, след като майката починала преди 5 години от онкозаболяване. И двамата адвокати поискаха Димитър да бъде освободен с подписка.

При обжалване или протест мярката ще се гледа от Окръжния съд в Пазарджик на 4 ноември от 14 часа.