/ iStock/Getty Images
До четвъртък казусът с медицинските сестри от болницата в Карлово трябва да се реши. Това стана ясно от срещата на управителя на общинското лечебно заведение д-р Христо Пелев с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Още медицински сестри от Карлово хвърлят оставки

На сестрите са предложени два варианта за определяне на възнагражденията. До два дни те, заедно със синдикатите и ОбС на града, трябва да решат кой ги удовлетворява. По думите на д-р Пелев, в болницата няма напрежение и е постигната съгласуваност относно бъдещите действия, касаещи работните заплати.

Необходима е промяна в работата на държавата по отношение на финансиране на общинските болници. Това стана ясно по-рано от думите на зам.-кмета на Община Карлово Стойо Карагенски във връзка с колективната оставка, която подадоха медицински сестри от болницата в Карлово. Причината е, че те не са получили желаното увеличение на основната си заплата, която в момента е около 740 лв.

Медици от карловската болница излизат на протест (ВИДЕО)

Според Стойо Карагенски не е важно само да се увеличава бюджетът за здравеопазване на държавата, а как точно се разпределят парите в него. Зам.-кметът подчерта още, че местната управа по закон не може да увеличава заплати на медицински персонал.