Стадионът на „Ботев“ трябва да е готов до март 2020
Стадионът на „Ботев“ трябва да е готов до март 2020 / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Стадион "Христо Ботев" - Пловдив
97892
Стадион "Христо Ботев" - Пловдив
  • Стадион "Христо Ботев" - Пловдив
Стадионът на футболен клуб „Ботев“ трябва да е готов до края на март, 2020 г. Това стана ясно по време на парафиране на допълнителното споразумение към договора за концесия на съоръжението. Подписи сложиха кметът на Пловдив Иван Тотев и изпълнителният директор на клуба Иван Йотков.  
 
Очаква се до месец основният благодетел и спонсор на „Ботев“ Пловдив  Георги Самуилов да придобие основния пакет от акции на клуба и да пристъпи към довършване на строителството на Колежа.
 
Крайният срок за завършване на стадион „Христо Ботев“ е 13 март 2020 година, заяви изпълнителният директор на клуба Иван Йотков, който обаче не се ангажира с точна дата на рестарта на строителните дейности, като подчерта, че това е от компетенциите на инвеститора Георги Самуилов.

Стадионът на Ботев трябва да е готов до март 2020
Искра Койчева, Дарик Пловдив

По думите на Йотков, преди реално да се пристъпи към довършването на съоръжението, първо трябва да се изготви конструктивно обследване.  
 
В неделя предстои среща на управата на клуба с привържениците на „Ботев“ Пловдив, на която Георги Самуилов ще представи инвестиционните си намерения, съобщи Димитър Радев – адвокат на основния благодетел и спонсор на „Ботев“ Пловдив. 
 
Според договора, инвестицията в спортното съоръжение не трябва да е по-малка от 14 милиона и 450 хиляди лева.  По експертни оценки футболният терен ще струва 800 000 лева, изкуственото осветление половин милион лева, а по 2,5 милиона лева ще струват стоманената покривна конструкция и Сектор “В" със съблекалните.

Ботев и Община Пловдив бистрят довършването на стадион "Христо Ботев"
botevplovdiv.bg

Сектор „А“ е оценен на 4 милиона лева, Сектор “Б" и Сектор “Г" по 1,5 милиона лева, а ъгловите трибуни – 1 милиона лева.
 
Всички условия, описани в действащия концесионния договор, се запазват.
 
При неизпълнение на крайния срок за довършване на Колежа, дължимата неустойка е в размер на 10% от неизпълнената по договор инвестиция.

Чуйте още в звуковия файл.