Обсъждат промени в транспортната схема
Обсъждат промени в транспортната схема / netinfo
Промени в транспортната схема на Пловдив по предложение на районните кметове ще бъдат обсъдени на среща между превозвачите, ресорния заместник-кмет Димитър Цветков и общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”.

Обслужването на закритите тролейбусни линии 5 и 55 да бъде възстановено с автобуси, настоява кметът на „Източен” Иван Тотев. Той предлага още пътят на маршрутка №2 да се удължи до големите хипермаркети в „Тракия”. Кметът на район „Централен” Райна Петрова също подкрепя искането за възстановяване на линия № 5.

Две нови автобусни линии, които да осигурят връзката с районите „Западен” и „Тракия”, да бъдат пуснати в „Южен”, ще поиска кметът на района Александър Колев. Той ще предложи и откриване на маршрутна линия от Коматево до КАТ, която да минава през Централна гара, бул. "Руски" и бул. „България”.

Транспортна връзка между районите „Тракия” и „Южен” през надлез „Родопи” иска кметът на „Тракия” Гиньо Матев. Той ще настоява да се съобрази градският транспорт с разписанието на жп-гара „Тракия”, а в събота да бъде осигурен пряк транспорт до гробищата.

Директни връзки на „Северен” с районите „Тракия”, „Западен” и „Южен” иска кметът Ина Филипова. Тя ще настоява в по-далечен план да се направи и обща транспортна схема за Северната индустриална зона.

Кметът на район „Западен” Здравко Димитров ще предложи транспортна връзка на кв. „Прослав” с центъра и откриване на директна линия за връзка с „Южен”.