/ iStock/Getty Images
"Специалисти на Община Пловдив вече работят върху документите за проектиране и строителство на стадион „Локомотив“, съобщи заместник-кметът на Община Пловдив по строителство Пламен Райчев.

По думите му,  фирмата „Рудин“ ООД, спечелила обществената поръчка „Проектиране и изпълнение на строителство, част от Общинската спортна инфраструктура - Стадион „Локомотив“ - град Пловдив“, са депозирали  необходимата документация в последния работен ден преди Коледните празници.

„Още днес нашите експерти започнаха проверка на документите и веднага, щом се уверят, че всичко е изрядно, ще пристъпим към подписване на договора“, заяви Райчев.

Стадион "Локомотив" в Пловдив получи разрешение за провеждане на международни спортни срещи

Кметът Здравко Димитров също не скри желанието си договорът за стадиона в парк „Лаута“  да бъде подписан.  „И на мен ми се иска по най-бързия начин да се подпише договора и мога да уверя най-нетърпеливите привърженици на "Локомотив", че в Община Пловдив правим всичко възможно за това. Има обаче срокове и процедури, които не могат да бъдат избегнати, защото попадаме под ударите на закона“, коментира Димитров.

Припомняме, че изпълнителят ще трябва да подготви проект за изграждането на стадиона, който да получи одобрение от Община Пловдив, и едва тогава да пристъпи към строителни дейности.

Сумата, която от „Рудин“ ООД заявиха за проект и строителство, е 9 986 846, 65 лева без ДДС, а проектант на стадион „Локомотив“ ще бъде софийската фирма „Инжпроект“ ООД.