Обявиха частично бедствено положение в Чепеларе
Обявиха частично бедствено положение в Чепеларе / netinfo
Община Чепеларе обяви частично бедствено положение, заради блокирания път от  за с. Забърдо и Чудните мостове от активизирало се свлачище, съобщи кметът на общината Славка Чакърова. Пътят е прекъснат от скална маса в района на „Сините ханчета“, като продължават да падат камъни. Участъкът е сигнализиран и има дежурни полицаи и служители на общината с техника в района.

„Опитваме се да го разчистим, но положението е сложно. Този участък създаваше проблеми преди дни. Тогава го разчиствахме, обрушвахме, но пак се активизира“, коментира кметът на община Чепеларе.
 
Според Чакърова, се прави всичко възможно да се справят със ситуацията, но в района продължавало да вали. Според най-песимистичните прогнози, проблемът ще бъде решен през утрешния  ден.

Направена е необходимата организация, ако има туристи в района на Чудните мостове, то те да бъдат превозени до Забърдо, където да нощуват. Магазините в селото, в което има около 500 жители са заредени и има продукти от първа необходимост, уточниха още от общинската администрация.