НЯМА ТОК ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ СТОЛ с АСКЕЕР за Най-добър драматургичен текст
НЯМА ТОК ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ СТОЛ с АСКЕЕР за Най-добър драматургичен текст / Драматичен театър Пловдив

Аскеер за Съвременна българска драматургия получи пиесата на Драматичен театър – Пловдив "Няма ток за електрическия стол" на Александър Секулов. Престижните театрални награди бяха връчени снощи на официална церемония в Театъра на Армията в София. Словото на Александър Секулов е най-добрият български драматургичен текст за изминалата година.

НЯМА ТОК ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ СТОЛ с АСКЕЕР за Найдобър драматургичен текст
netinfo
При получаването на приза Александър Секулов изказа почит към големия български джаз музикант Васил Пармаков, починал преди дни. Публиката го аплодира и стана на крака, запазвайки едноминутно мълчание в памет на музиканта.

Театърът е отборна работа, наградата „Аскеер“ е за Драматичен театър Пловдив“. Това каза пред Дарик драматургът Александър Секулов.

Не очаквах наградата, не съм имал такива надежди“, призна авторът ѝ и сподели, че се радва на младата публика. „Има цели класове, които идват да гледат спектакъла без да бъдат организирани специално“, каза Секулов.

Следващото представление на „Няма ток за електрическия стол“ е на 14 юни от 19:00 часа в Камерната зала на пловдивския театър.

Другите категории, в които Пловдивската драма бе номинирана, бяха за Поддържаща мъжка роля за изпълнението на Добрин Досев в ролята на Медвед в „Сестри Палавееви” от Алек Попов и Деляна Манева, постановка Елена Панайотова; и за Костюмография на Николина Костова – Богданова, отново за „Сестри Палавееви”.

Академия „Аскеер” удостои с Голямата награда ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС КЪМ ТЕАТРАЛНОТО ИЗКУСТВО „АСКЕЕР 2016”, големия български актьор БОРИС ЛУКАНОВ.

Кои са останалите носители на тазгодишните награди „Аскеер“ вижте тук.