Нововъведенията в хранителната физика представят на конференция в Пловдив
Нововъведенията в хранителната физика представят на конференция в Пловдив / netinfo
Учени от 16 страни участват в започващата днес в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” международна конференция по хранителна физика, съобщи пред Дарик радио Мария Марудова - един от организаторите на проявата.

През четирите дни на форума специалистите ще се запознаят с новите техники и съвременните методи за анализ и контрол на качеството на храните.

Това е осмото издание на конференцията, като основната й цел е да се заздравят контактите между българските и чуждестранните учени, студенти и доктори в областта на хранителната физика, каза още Марудова.

Финалът на научните презентации ще се постави в съботния ден на специално организираната екскурзия до Бачковския манастир.