Аргир Аргиров
Аргир Аргиров / netinfo
Аргир Аргиров
96457
Аргир Аргиров
  • Аргир Аргиров
„Нови отделения ще бъдат открити в УМБАЛ „Пловдив“, съобщи в студиото на Дарик д-р Аргир Аргиров, който напусна ОбС и от 26 февруари се върна в лечебното заведение като търговски управител със задачата да изготви оздравителен план за втората по големина болница в града на тепетата. До 10 дни той ще запознае борда на Съвета на директорите с анализа, който ще изготви за състоянието на лечебното заведение и как то да бъде оздравено финансово.
 
По думите му, една от основните и първи задачи е да проведе разговори за разсрочване на натрупаните с години задължения на болницата към доставчици и партньори, които са 276 на брой.
 
"Лечебните заведения за болнична помощ работят в една относително голяма конкурентна среда, само в Пловдив те са 26, а в областта – 46" коментира още д-р Аргиров.  
 
"Иначе, бившата Окръжна болница, както още е известна, не е в толкова лошо финансово състояние", категоричен е той. "Няма затруднения с изплащането на заплатите на персонала на болницата, като това става на всяко 10-то число. Няма проблем и с отоплението на лечебното заведение, както и с храната на пациентите, която е една от най-добрите", счита новият търговски управител на УМБАЛ „Пловдив“.
 
„В момента се изпитват известни затруднения при доставката на лекарства и консумативи, но след проведени разговори с фирмите, те проявиха нужното разбиране и се надявам до 10 дни този проблем да бъде решен“, обясни той.
 
Една от дългосрочните мерки, които ще бъдат заложени в оздравителната програма на лечебното заведение, е разкриването на нови структури - отделения и клиники, като например за лицево-челюстна хирургия.
 
Още подробности за бъдещето на УМБАЛ „Пловдив“ чуйте в интервюто с д-р Аргир Аргиров в ефира на Дарик радио.