Премахването на старата галерия на ул. Гладстонзапочна в края на юни, тази година
Премахването на старата галерия на ул. Гладстонзапочна в края на юни, тази година / Искра Койчева, Дарик радио Пловдив
Пловдив
98963
Пловдив
  • Пловдив
Според ескпертите, не е редно изграждането пред новата галерия на  „Гладстон“ на кафене, офиси и др. да става за сметка на парите за изложбените зали в самата галерия.

Това коментира кметът Иван Тотев по отношение на искането на Дружеството на пловдивските художници да бъде изпълен друг проект за строителството на  сградата, който не е този, възложен от общинската администрация и включва изнесена напред арка и остъкления.

„Ако се намери спонсор обаче, който да предложи допълнително средства, желанието на Дружеството може да се изпълни", допълни още Тотев, като подчерта обаче, че до момента в Общината няма постъпили заявки за дарение.

Очаква се до дни по искане на Снежана Фурнаджиева, председател на Дружеството на пловдивските художници, от Камарата на архитектите в Пловдив да гледат три идейни проекта за художествена галерия на "Гладстон“.

Припомням, че според проекта, който възложи Община Пловдив, строителството на новата изложбена зала ще струва малко над 4, 2 милиона лева с ДДС. Тя ще е монолитна, със стъклен покрив и ще бъде в същите габарити, както досегашната.

Какво каза още по тази и други теми градоначалникът, чуйте в звуковия файл.