Пловдив
Пловдив / netinfo
„Главболгарстрой“ Пловдив ще строи новата галерията на ул. „Гладстон“ в града под тепетата. Ценовата оферта, за която фирмата ще извърши строително-монтажните дейности, е 3 499 000 лева.

Две фирми от общо пет стигнаха до финалната процедура по избора на изпълнител по обявената от местната управа поръчка за изграждане на новата изложена зала. Освен „Главболгарстрой“, която построи Колодрума, в последния етап на надпреварата продължи и консорциум „Европейска галерия Пловдив“.

С по-голям брой точки общинската комисия, провеждаща поръчка, е оценила „Главболгарстрой“.

Дейностите по изграждането на новата галерия включват разрушаване на съществуващата сграда, проектиране и извършване на строително-монтажните дейности на новата изложбена зала, както и упражняване на авторски надзор по време на строителството.

Пред галерията, която трябва да разполага с арт кафе, се предвижда да има площад.

Обществената поръчка беше обявена още в началото на месец ноември, миналата година. Тя обаче беше обжалвана от мистериозната овчарка Анка от търговишкото село Антоново. Фирмата й "Ремс строй" забави и 20-милионната поръчка на Община Пловдив за ремонти в централната градска част, както и реконструкцията на пл. "Централен".