/ netinfo
Две фирми ще участват във финалната процедура по избора на изпълнител по обявената от местната управа поръчка за изграждане на нова галерия на ул. „Гладстон“ в Пловдив, съобщи за Дарик шефът на обществените поръчки в Община Пловдив Тодор Тодоров. Това са „Главболгарстрой“ Пловдив и консорциум „Европейска галерия Пловдив“.

Общинска комисия ще оцени предложените оферти и ще избере изпълнител на поръчката. Очаква се това да стане до края на първата десет дни на месец май.

Припомням, че дейностите по изграждането на новата галерия включват разрушаване на съществуващата сграда, проектиране и извършване на строително-монтажните дейности на новата изложбена зала, както и упражняване на авторски надзор по време на строителството.

Пред галерията, която трябва да разполага с арт кафе, се предвижда да има площад.

Обществената поръчка беше обявена още в началото на месец ноември, миналата година. Тя обаче беше обжалвана от мистериозната овчарка Анка от търговишкото село Антоново. Фирмата й "Ремс строй" стопира и забави и 20-милионната поръчка на Община Пловдив за ремонти в централната градска част, както реконструкцията на пл. "Централен".