/ netinfo
Казусът
96239
Казусът
  • Казусът
В последните дни казусът „Анка“ стана тема номер едно в Пловдив. И докато в най-стария жив град в Европа се чудим как да съборим 3-етажна къща с вграден електрически стълб в Арман махала, ромката Анка от село  Антоново "се научи" да пише жалби и стопира "централни" проекти на града, няма и година, преди Пловдив да е ЕСК.
 
Докато пасе овце, мистериозната Анка явно има достатъчно време да обжалва чрез кухи фирми една след друга мащабни обществени поръчки на Пловдив. Последната молба от фирмата на Анка Ангелова от търговишкото село Антоново е срещу 12-милионната процедура за реконструкцията на площад „Централен“.
 
Представляваната от нея фирма "Ремс строй" вече се опита да стопира 20-милионната поръчка на Община Пловдив за ремонти в централната градска част, както и процедурата за изграждането на нова галерия на ул. „Гладстон“ за 3 милиона и половина лева.
 
Удобно оправдание ли е казуса, кой стои зад Анка и трябва ли да се сезират институциите?
 

Репортажът по темата с коментара на кмета Иван Тотев и общинската съветничка от Реформаторския блок Пепа Деведжиева, която внесе питане до градончалника защо градската управа бездейства по казуса, чуйте в звуковия файл.