Нова улица, свързаща Коматевско шосе и Прослав, изграждат в Западен
Нова улица, свързаща Коматевско шосе и Прослав, изграждат в Западен / снимки: Петър Тодоров
Нова улица, свързаща Коматевско шосе и Прослав, изграждат в "Западен"
92091
Нова улица, свързаща Коматевско шосе и Прослав, изграждат в "Западен"
  • Нова улица, свързаща Коматевско шосе и Прослав, изграждат в "Западен"

Нова улица ще бъде изградена през 2017-та година в „Западен“, съобщи в студиото на Дарик радио районният кмет Димитър Колев. Трасето ще започва от ул. „Остромила“ и ще стига до ул.“Елена“. То ще е дълго 2 км и ще свързва Коматевско шосе и Прослав.

Общата ширина на улицата ще е почти 12 метра, предвидено е да има велоалея и джобове за спирки. 40 000 лева вече са осигурени целево за проектиране, допълни Колев.

"В момента водим разговори с Голяма Община за изграждането на още една нова отсечка в района. Тя ще свързва Пещерско шосе и Гребната база. Ул. „Рая“ към момента е тупик. За да реализираме идеята, започваме разговори за отчуждаване на имотите, които ще попадат в пътното трасе“, уточни той.

Нова улица свързаща Коматевско шосе и Прослав изграждат в Западен
netinfo
До средата на февруари се очаква да започне строителството на парка в Розариума. Проекът е мащабен и е на стойност 350 000 лева, като включва цялостно обновяване на близо 8 дка от площта на парка до Гребната база. Ще бъдат изградени нови детски площадки, атрактивни съоръжения за игра, въжени пирамиди, осветление, чешма и фонтанка, беседки, пейки, барбекюта, спортна площадка с волейболна мрежа“

През 2017-та година в „Западен“ ще бъде довършен и парка в района на Акациевата горичка. Предвижда се още изграждането на два многоетажни паркинга в района. Целево са поискани и 350 000 лева за събарянето на Гарнизонна фурна.

Още от акцентите в строителната програма на "Западен" чуйте в звуковия файл.