Нова спортна площадка изграждат в „Тракия“
Нова спортна площадка изграждат в „Тракия“ / Искра Койчева, Дарик Пловдив
район Тракия
99024
район Тракия
  • район Тракия
Нова спортна площадка изграждат в пловдивския район „Тракия“, съобщи в ефира на Дарик кметът Костадин Димитров. Тя е на площ от 800 кв. м и ще има четири игрища - три за баскетбол и едно за футбол. Новата придобивка се намира до бл. 96 и с нея общият брой на изградените през мандата на Димитров спортни игрища в „Тракия“ става 16.
 
„Имаме амбицията да приключим като цяло работата по спортните обекти в района, като ще изградим още няколко игрища“, допълни той.
 
Работата по изграждането на новия парк в района е много напреднала, каза още Димитров. Канализацията е изградена, правят се алеите, предстои монтиране на детската площадка. Веднага след приключване на строително-монтажните работи ще се пристъпи към залесяването, което ще е компенсаторно.

Припомням, че новото пространство за отдих ще разполага с централна алея с уширение по средата, детска площадка, перголи за сядане, малка сцена, пейки, ново осветление, чешма. Специални преградни стени от камъни в мрежа, така наречените габийони, ще отделят парка от булевард „Освобождение“. Отстрани ще бъдат обособени тротоари, допълнителни пътечки и алеи. Допълнително ще бъде направено озеленяване, ще бъде изградена и поливна система.
 
Микрорайон А8, където бяха съсредоточени усилията на районната администрация през тази година, е изцяло обновен, заяви още кметът на „Тракия“. Преасфалтирани са всички тупици, както и по-големите улици.
 
„Това, което направихме в микрорайона е забележително за краткото време, с което разполагахме и затова ще можем да прехвърлим всички усилия през 2019 г. в някой от другите микрорайон, моето мнение, че трябва да е А7 - срещу Католическата църква и зеленчуковия пазар.

Цялото интервю с Костадин Димитров чуйте в звуковия файл.