Нов мост над Марица на мястото на 80-годишен
Нов мост над Марица на мястото на 80-годишен / netinfo
Трети нов мост над Марица ще се изгражда догодина при първомайското село Градина, на пътя Плодовитово – Първомай, чието асфалтиране започна днес. Това съобщи в Пловдив министърът на транспорта Петър Мутафчиев, след като по-рано през деня откри ново съоръжение при с. Огняново.

Сметките сочат, че реконструкциите на стария мост след Градина ще глътнат огромна сума и ремонтът няма да е целесъобразен, посочи министърът. Около 4 млн. лева ще са нужни за строителството на този мост, уточни началникът на Областното пътно управление Паун Иванов. Сегашният е строен през 1929 година, има само едно платно и не е оразмерен за съвременните натоварвания, затова там има ограничение 20 тона общо тегло на преминаващите по него превозни средства.

200 лева парична награда, плакет и книга получиха днес 30 железничари от Южна България. Те им бяха връчени от министър Петър Мутафчиев на тържеството за 120-тата годишнина на БДЖ. Горе, главата, след двата тежки инцидента заедно трябва да докажем, че железниците продължават да са най-безопасния транспорт, каза министърът в приветственото си слово. Той повтори тезата си, че до края на годината на системата са необходими поне 200 млн. лева за спешни ремонти и за инсталиране на система за противопожарна безопасност във влаковете. До 15 септември пък работната група, сформирана след срещата на тройната коалиция в Банско, трябва да е готова с конкретните предложения за програма за финансиране на железниците до 2013-а година, каза Мутафчиев.