Световно по фоерверки
Световно по фоерверки / община Панагюрище
Отборът на Норвегия стана световен шампион по фойерверки и получи купата на град Панагюрище в провелото се шесто издание на Световното първенство по фойерверки за купата на град Панагюрище „България‘ 2018“.

Невероятното съчетание от музика и светлина в едно истинско пиро-музикално шоу на отбора на Норвегия спечели най-много точки в класирането от журито на първенството.

Майсторство от огън, цвят, фантазия и звук показаха и отборите от Украйна и Казахстан, които заеха съответно второто и третото място.

Награждаването на победителите бе емоционалният завършек на тридневното Световно първенство по фойерверки. Трите вечери от събитието бяха съпътствани от поредица концерти на местни таланти като Донна и Дейвид Белишки, както и музикални звезди като „Ахат“ и Deep Zone Project.

Водещи бяха познатите от телевизионния екран Лазар Вълчев и Александър Иванов.

В продължение на три дни, площад „20-ти април“ бе изпълнен с усмивки, песни, танци, добро настроение, нощна феерия от цветове, светлинен дъжд и огнени картини в небето над Панагюрище.

Незабравими ще останат емоциите и спомените от шестото издание на Световното първенство по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘ 2018, не само за жителите на общината, а и за многобройните гости, дошли от всички краища на страната и чужбина, за да се насладят на зрелищното шоу.

Единственото по рода си в България Световно първенство по фойерверки се провежда за шеста поредна година в Панагюрище. Организатор и финансираща събитието е Община Панагюрище с финансовата подкрепа на местния бизнес и в партньорство с фирма за пиротехнически изделия от Москва, Русия.