Кибер заплахи
Кибер заплахи / снимка: Кирил Кирилов
Кибер заплахи
95346
Кибер заплахи
  • Кибер заплахи
Към момента за България няма потенциални кибер заплахи, каквито има за други държави, но това не означава, че сме защитени, заяви в Пловдив депутатът и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.

Той е в града под тепетата, за да открие и присъства на Есенен колоквиум за дигитална сигурност и култура, културно-историческо наследство и дигитализация.
 
Народният представител допълни, че това е причината постоянно да се организират форуми на международно ниво и да се създават центрове за противодействие на кибер атаки и антитероризъм.
 
Цветанов подчерта, че на международно ниво, освен за превенцията на кибер заплахи и терористични атаки, е много важно да се говори за Западните Балкани.

С помощта на евроатлантическите ни партньори и свързаността ни с тях, ще можем да изградим една среда, една платформа, която да бъде защитена, каза депутатът и допълни, че това може да се случи само ако се инвестира в подобна инфраструктура.
 
В конференцията специално видеообръщение ще направи Европейския комисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел.
 
Утре приветствие към форума ще направи и Торстен Гайслер – ръководител на бюрото на Фондация „Конрад Аденауер” в България, а специален гост ще бъде Дорис Пак, която ще говори за европейския културен обмен в годината на културно-историческото наследство – Европа 2018.
 
Чуйте и от приложеното аудио.