Недействителни бюлетини в Царимир стават действителни
Недействителни бюлетини в Царимир стават действителни / netinfo

Три недействителни бюлетини в село Царимир отрязаха пътя до балотаж за кметския пост на кандидата на партия ГЕРБ Нешо Бончев, съобщи синдикалният лидер Атанас Кръстев. И в двете секции в селото, което е на територията на община Съединение, са регистрирани недействителни бюлетини. В 16-та секция са регистрирани първоначално 6 недействителни бюлетини заради неправилно попълване извън указаното кадратче с номера на кандидата. След това, странно защо, членовете на комисията подлагат на гласуване действителността на бюлетините. Пет души смятат, че бюлетините са действителни, а двама са против, но се приема решението на мнозинството. Общинската избирателна комисия в Съединение отхвърля жалбата на ПП”Атака” внесена от Лазаринка Йочкова, в която се настоява за повторно преброяване на гласовете. От обявените за недействителни бюлетини три са за кандидата на ГЕРБ Нешо Бончев.

За Нешо Бончев са гласували 158 негови съселяни, т.е. 3 гласа не са му стигнали за да победи Габеров.

На балотаж за кметското място в село Царимир отиват Христо Габеров от Демократическа парти, който събра 161 гласа и независимят кандидат Митка Синекчийска, за която са гласували 248 човека.

„Изгубиха ми се гласовете, къде е справедливостта, да не ви разказвам как чувалите с бюлетини нито бяха вързани нито запечатани според указанията на ЦИКМИ” коментира Бончев. Това е пример как недействителни бюлетини са обявени за истински и пращат друг на балотаж, а не този който са посочили хората.това е подмяна на вота” заяви лидера на „Подкрепа” в Пловдив Атанас Кръстев, който е бил член на секционна избирателна комисия.

Бончев ще изпрати жалба в ЦИКМИ днес срещу отказа на ОИК Съединение да позволи повторно ръчно броене.