Не пускат боклука на „Екоглобал” на сметището
Не пускат боклука на „Екоглобал” на сметището / netinfo
27 камиона на частната сметосъбираща и сметоизвозваща пловдивска фирма „Екоглобал” и днес не са били допуснати до сметището на Цалапица, съобщи за Дарик управителят на фирмата Петър Станчев. Според него спирането на натоварените с боклук камиони представлява сериозна екологична заплаха, затова от „Екоглобал” са сезирали Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Колите са спрени на портала на депото заради прекратения договор на „Екоглобал” с общината за почистване на Пловдив и предоставянето на дейността на общинската комунална фирма "Чистота", каза операторът на сметището Петър Тодоров.

По закон колите на частната фирма нямат право да разтоварват колите си, тъй като са с отнети правомощия, коментира зам.-кметът по екология Атанас Славов. Единствено кметът Иван Чомаков може да реши какво е редно да се направи с пълните с боклук камиони на „Екоглобал”.

Камионите на „Екоглобал” и вчера не бяха допускани няколко часа до пловдивското депо. Малко преди обяд, по неясни причини, боклукът все пак бе разтоварен.