/ iStock/Getty Images
Наркодилър
101551
Наркодилър
  • Наркодилър

Районният съд в Пловдив постанови мярка за неотклонение "Задържане под стража" на дилъра, хванат да разпространява марихуана в ОУ „Душо Хаджидеков“.

Наркопласьорът е 18-годишният Виктор Бурнарски. Обвиняемият влезе в съдебната зала с наведена глава. Съдът прецени, че няма опасност тийнейджърът да се укрие. Той има постоянен адрес и е семейно и социално ангажиран, ученик е в 11 клас и няма данни да не изпълнява социалните си ангажименти.

Според прокуратурата, действията му, които са извършени в непосредствена близост до учебно заведение, могат да доведат до повишаване на обществената опасност. "Затова искаме най-тежката мярка за неотклонение", каза прокурор Атанас Илиев.

Съдебният състав също прие, че е налице реална опасност от извършване на престъпление. Дейността на младежа е свързана с образователна институция, като възпитаниците на училището, станали свидетели на извършеното от него, са малолетни деца.

За подобно престъпление законът предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода и глоба от 2 до 10 хил. лв. Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд-Пловдив след седмица.

Чуйте и от приложеното аудио.