Бизнес и образование.
Бизнес и образование. / снимка: Кирил Кирилов
Бизнес и образование.
92731
Бизнес и образование.
  • Бизнес и образование.
Един от най-важните въпроси, когато дискутираме темата за образованието и бизнеса, е да си дадем сметка не пречи ли държавата на тяхното успешно взаимодействие. Това заяви в Пловдив образователният министър в служебния кабинет проф. Николай Денков. Според него министерството на образованието и науката трябва да осигури най-добрите условия, за да заработят заедно местен бизнес, общини и образователни институции.

През новата академична година ще бъде направена стъпка към намаляване на субсидиите за студенти. Една от причините е подобряване на качеството на кадрите. Друга причина е пренасочване на студенти към по-тясно специализирани специалности. Не на последно място – заради преориентиране на ученици към професионалните гимназии. Не е най-добрата перспектива да завършиш висше образование, а след това да се налага да работиш нещо, което не го изисква, коментира министър Денков.

Чуйте какво каза още служебният министър за бъдещето на средното ни професионално образование от прикаченото аудио.

Професорът беше в града под тепетата за участие в дискусия на тема „Образование и бизнес – ръка за ръка“. Форумът се организира от Министерството на образованието и науката, „Клъстер Тракия икономическа зона“, Община Пловдив и „Индъстри Уоч“, които са партньори в създадения в края на септември миналата година Образователно-индустриален борд.