/ iStock/Getty Images
Suicidal Tendencies ще излязат на сцената след вече обявените PAIN
С наближаването на горещото българско рок лято, се увеличава списъкът с имена за най-големия фестивал за рок музика у нас HILLS OF ROCK 2024, съобщиха от Община Пловдив.

Част от програмата на 27 юли, ден 3, стават легендарните Suicidal Tendencies, които ще излязат на сцената след вече обявените PAIN. Очаква се и потвърждение от хедлайнера на третия фестивален ден.

50 стават бандите за HILLS OF ROCK 2022 в Пловдив

Мощни и автентични, пионерите на скейт хардкора
, вече почти пет десетилетия владеят световната кросоувър сцена. Създадени в началото на 80-те в Лос Анджелис, Suicidal Tendencies са сред първите в тежкия звук, които успяват да пробият в ефира на музикалните телевизии, а най-емблематичното им парче - „Institutionalized“ се превръща в химн срещу системата на няколко поколения.

Актуалният състав на бандата e на чудовищна супергрупа - оригиналните фронтмен Cyco Mike Muir и китарист Dean Pleasants, Ben Weinman - основателят и движеща креативна сила в The Dillinger Escape Plan, Tye Trujillo - син и достоен наследник на баса на баща си Rob Trujillo, който вече е свирил и с други гиганти, участващи на фестивала тази година - KoRn и Jay Weinberg, който преди да се присъедини към Suicidal Tendencies, е на барабаните в Slipknot.

Massive Wagons са откриващата банда на третия фестивален ден. Британската рок група, създадена през 2009, е популярна със своите енергични пънк изпълнения на живо и заразителни мелодии, които въпреки влиянията си от класическия рок, звучат модерно и актуално.

В групата влизат Barry Mills, Adam Thistlethwaite, Alex Thistlethwaite, Stevie Holl и Adam 'Bowz' Bouskill. Имат издадени пет албума, а последният е от 2023 и се казва Welcome To The World.

Любими - класически и чисто нови, български артисти добавят към разнообразието на фестивала и правят групите на HILLS OF ROCK 2024 41 на брой към момента.

Контрол, Last Hope, Expectations, Woomb, Владо Михайлов & Rewind и Терпентина са новите попълнения на сцените на „Строежа“ и „На Тъмно“ на Гребната база от 25 до 27 юли. 

Тридневни и еднодневни билети за фестивала има в мрежата на www.ticketstation.bg и в магазини На Тъмно. 

HILLS OF ROCK 2024 се организира от “Фест Тийм” ООД, част е от програмата „Наследство 2023“ на Фондация „Пловдив 2019“ и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня