Над 4000 младежи „атакуват“ Смолянско за студентския празник

Пампорово дава начало на новия сезон

студентски празник
студентски празник / ThinkStock/Getty Images
Пампорово дава начало на новия сезон
Повече от 4000 младежи се очаква да празнуват студентския празник днес в Смолянско, като близо 3000 от тях са концентрирани само в Пампорово. Това съобщи Пантелей Мемцов - председател на Регионалната туристическа асоциация „Родопи“.

Според него във всички хотели в Пампорово има резервации от студенти, като в това число не влизат апартхотелите. „Над 1000 души ще празнуват в различни точки на областта, като са запасили семейни къщи, малки хотели и други“, добави още Пантелей Мемцов.

Сериозни компании от празнуващи се очаква да има в смолянското село Момчиловци, в населените места в Ардинското корито, Златоград, Доспат, Девин и др.

Навръх студентския празник днес, Пампорово дава официален старт на сезон зима 2018/2019. По традиция от курорта ще зарадват всички любители на планината и зимните спортове с безплатни лифтове, добре подготвени писти и много приятни изненади.

Към момента снежната обстановка позволява да бъдат отворени 5-6 писти, като се прави всичко възможно поетапно да увеличи броя на заснежените и готови за каране писти. Прогнозите за следващата седмица са обещаващи и дават големи шансове съвсем скоро да се кара навсякъде.

От неделя, 9 декември, всички скиори и бордисти ще могат да се възползват от специалната промо лифт карта за началото на сезона на цена 37 лева. От 22 декември влизат в сила редовните цени за сезон 2018/2019 г.

Една от новостите в курорта за този сезон е наскоро открития Туристически център Пампорово, който посреща туристите още на входа на курорта и им помага с пълна информация за случващото се в района. Освен информация, в центъра се предлагат и широк набор от услуги и атракции, детска занималня, както атрактивната „Зимна седмична програма“ с различни активности за всеки ден от седмицата, в която всеки може да се включи.

Най-големият акцент в календара за този сезон ще бъде домакинството на Конгреса на Интерски в средата на месец март, когато в Пампорово ще гостуват и ще обменят опит над 1000 от най-добрите ски и сноуборд инструктори в цял свят.