/ ThinkStock/Getty Images
1351 граждани са се включили в петиция за опазване здравето и живота на деца и домашни любимци в града под тепетата. Тя е провокирана от зачестилите случаи на разхвърляна отрова и отровени домашни любимци в непосредствена близост до детски площадки и паркове в различни райони на Пловдив.

Сигнал за убити кучета вдигна накрак институциите

Целите на петицията са няколко: осигуряване на видеонаблюдение и осветление на ключовите места за отдих и разходка на домашни любимци, поставяне на табели с обозначения за събиране на кучешки екскременти, вкл. и контейнери за тази цел, засилване на физическата охрана на местата за отдих чрез осигуряване на патрулни и цивилни екипи, ограничаване свободната продажба на отровни вещества в агро и зоо аптеките, както и засилен контрол от страна на отговорните органи, поради високата степен на опасност спрямо населението, домашните и диви животни.

Петицията, която се разпространява в интернет простанството, е препратена и до кмета на Пловдив Иван Тотев, районните кметове на общината, както и до някои общински дирекции и неправителствени организации.