/ Дарик архив
Фондация “Заедно в час” продължава да набира участници в програмата си за професионално и лидерско развитие. Те ще започнат работа като учители от септември 2019 г. в областите Пловдив, Пазарджик, Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Плевен, Разград, София и Стара Загора. Преди това успешните кандидати ще преминат интензивно обучение и подготовка за преподаване на ученици.
 
Желаещите могат да кандидатстват до 20 февруари 2019 г. чрез онлайн формуляр на сайта на организацията, уточняват от фондацията. Няма изискване кандидатите да имат педагогическа правоспособност и предишен преподавателски опит. Необходимо е да имат завършена минимум бакалавърска степен до септември 2019 г.
 
В регион Пловдив в момента преподават 25 учители от програмата на "Заедно в час" - в населените места Граф Игнатиево, Белозем, Ведраре, Дълго поле, Караджово, Пловдив, Първомай и Христо Даново.
 
“Заедно в час” работи за това всяко дете в България да получи достъп до качествено образование - независимо къде живее, в кое училище учи и какви са финансовите възможности на семейството му. Организацията открива, обучава и развива уменията на способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които имат желание да работят за подобряване на образованието в страната. Те стават учители за период от две години в български училища, в които учениците показват по-ниски резултати от средните за страната.