Модно-козметична фиеста започва в панаира
Модно-козметична фиеста започва в панаира / netinfo

С официално награждаване на три български и два италиански фирми, за успехите в козметичния и моден бизнес в региона, ще бъде открит ХІІ-ият Италиански фестивал на красотата в Палата 2 на панаира. Дипломите и плакетите с емблемата на Пловдив ще връчи лично учредителят на приза и президент на местната Италиано-българска фондация Гаетано Кристиано.

100 козметични фирми от цяла Европа ще участват във форума, който ще продължи до 2 ноември. Модни стилисти и елитни фризьори от Италия, Гърция и България ще демонстрират революционни техники и продукти за разкрасяване, съобщават организаторите.

Тази есен модната фиеста заема площ от 2000 кв. метра с изложбена част и подиум. Върху над 900 кв. метра щандове и изложбени витрини ще се предлага атрактивни аксесоари, обзавеждане и продукти за фризьорството, козметиката, грима и парфюмерията.

В четирите дни на фестивала на сцената ще текат технически семинари на водещи италиански и български стилисти и ще се проведе традиционният конкурс за фризьори “Златната ножица”. Най-младите участници в него са възпитаници на специализирани училища от София, Пловдив, Пазарджик, Варна, Шумен, Ловеч и Петрич.